Cara untuk tambah pendapatan.

Benarkan kakitangan awam kerja sambilan

Oleh AMIRAH AMALY SYAFAAT

KUALA LUMPUR 7 Jun – Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) mencadangkan kerajaan memberi kelonggaran kepada kira-kira 850,000 kakitangan awam sokongan untuk bekerja sambilan selepas waktu pejabat.

Presidennya, Omar Osman berkata, langkah itu bertujuan memberi peluang kepada kakitangan awam terutama dalam kumpulan gaji P1 T1 untuk memperoleh pendapatan lebih bagi menampung kos sara hidup yang meningkat ekoran kenaikan harga minyak dan tarif elektrik.

“Kumpulan tersebut terdiri daripada mereka yang berpendapatan bulanan bersih antara RM647 hingga RM1,600 tidak termasuk tambahan elaun sara hidup (COLA), perumahan dan perkhidmatan awam.

“Mereka mungkin boleh dibenarkan bekerja sebagai pemandu teksi, pengawal keselamatan, pekerja kilang, atendan pam minyak dan pencuci di kompleks membeli-belah,’’ katanya kepada Mingguan Malaysia ketika dihubungi hari ini.

Beliau berkata, sesetengah daripada kakitangan awam dalam kumpulan tersebut telah melakukan pelbagai kerja sampingan sejak 25 tahun lalu bagi menampung kos kehidupan mereka.

Omar memberitahu, purata pendapatan yang diperoleh hasil daripada kerja sampingan itu ialah kira-kira RM600 sebulan dan ia dilakukan dari pukul 6 petang hingga 12 tengah malam.

Mereka juga mungkin bekerja pada cuti hujung minggu.

komen RM1juta:- Jual Gelangla…… Satu perniagaan yang mudah, modal rendah tetapi pulangan yang lumayan. Tiada risiko.Barang tak laku boleh pulang kembali kepada syarikat dan akan dipulangkan wang sepenuhnya……Mana nak cari peluang sebegini hebat….

Syarikat dan Gelang juga sudah mula dikenali kerana muncul di iklan Astro semasa AF6 dan sepanjang kejohanan EURO 2008.Oleh yang demikian semakin memudahkan proses pengenalan dan jualan.

Bonus pula dibayar mingguan. Ini bermakna anda tidak perlu menunggu sehingga hujung bulan untuk merasa nikmatnya pendapatan melalui edymium…..Jual Gelang laaaaaaaaaaaa…….

Disarankan kakitangan kerajaaan …..JOM JUAL GELANG…untuk kesihatan dan menambah pendapatan…setakat RM1,000-RM 2,000 sebulan tu……rasanya terlalu mudah dan tak memerlukan masa yang panjang. perniagaan ini amat sesuai untuk anda .

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s