Apa yang kita cari selama ini…cari duit…buat duit..cari duit..buat duit…mana duit??

Apakah yang kita cari selama ini…..Ketenanagan , kebahagiaan , kemahshuran , kekayaan .Kita yang menentukan hala tuju kehidupan kita.Siapa kita sekarang adalah apa keputusan yang kita ambil semasa kita di alam persekolahan dahulu.

 

Masih ingatkah lagi semasa kita mula melangkah ke alam persekolahan,apabila ditanya apakah cita-cita anda, sudah pasti jawapan yang keluar adalah doctor, peguam , pilot , pemain bola sepak professional, engineer dan lain-lain yang hebat.Setelah masa berlalu,setelah mengharungi alam persekolahan.Ada yang gagal dan ada yang berjaya.

 

Dimana kita. Hanya 95% diantara kita tidak dapat mencapai  apa yang kita cita-citakan. Dimana kita sekarang…tanpa kita sedari kita ataupun terpaksa untuk meneruskan kehidupan kita mula mengorak langkah ke dunia yang kita tidak pernah cita-citakan. Kita menelan , menerima , mencari  apa sahaja pekerjaan yang boleh mendatangkan pendapatan untuk kita meneruskan kehidupan.Ada yang jadi pekerja am, kerani  dan yang mempunyai segulung ijazah menjadi pegawai di pejabat kerajaan , sektor swasta dan lain-lain.

 

Berapa ramai yang bekerja 5 ke 10 tahun kemudian ambil keputusan untuk berhenti dan menjalankan perniagaan dengan harapan dapat mencapai atau mencipta pendapatan yang lumayan. Sanggup mengeluarkan modal dari puluhan ribu hingga ke ratusan ribu. Modal dari pinjaman bank atau mana-mana institusi yang dibenarkankan.Akan tetapi barapa ramai pula yang berjaya seperti mana yang diharapkan.

 “Orang yang takut gagal akan melihat kesusahan dalam semua perkara.Orang yang ingin berjaya akan melihat peluang dalam setiap kesusahan.”.. 

Dalam pencarian satu cara untuk menambahkan pendapatan dan meneruskan cita-cita untuk mencipta RM 1juta sebelum berumur 40 tahun.Saya telah bertemu dengan satu peluang perniagaan MLM yang telah membuka mata saya bahawa inilah salah satu cara yang memerlukan modal yang rendah akan tetapi peluang untuk mencipta pendapatan yang lumayan amat tinggi.

 

Sebelum ini saya memang anti Direct selling,MLM dan sewaktu dengannya. Saya anggap semua itu hanyalah satu perniagaan untuk mereka yang nak tambah pendapatan iaitu golongan suri rumah, mereka yang pencen ataupun yang tidak berpendidikan.Ini adalah kerana ibu bapa  saya menjalankan Direct selling untuk menampung kehidupan kami semasa saya masih kecil dan dibangku sekolah. Mereka dapat menambah pendapatan RM 100 ke RM 200 sebulan. Bagi saya itu tidak bermakna dengan modal dan tebal muka yang kita perlukan.

 

Uptrend telah membuka mata saya. Ianya bukanlah Direct selling atau MLM yang biasa kita lihat atau dengar. Ianya sebenarnya adalah satu konsep baru yang lebih kepada program usahawan .Satu program atau rancangan perniagaan yang dicipta untuk anda semua jalankan bagi menjadi JUTAWAN.Anda hanya perlu jalankan perniagaan dengan mengikut garis panduan yang disediakan. Tiada kos yang tersembunyi . Semuanya nyata dan pendapatan juga dibayar harian dan bulanan.

 Apa yang menarik tentang Uptrend.? Bonus,bonus,bonus,bonus,bonus,bonus,bonus bonus.Ya anda akan dibayar 8 jenis bonus oleh syarikat iaitu Uptrend Network Sdn Bhd.8 jenis bonus berperingkat akan dibayar dengan hanya melakukan satu tugas.Tugas itu terbahagi 2.·        Perkenalkan perniagaan ini kepada masyarakat(saudara, kawan-kawan dan lain-lain).·        Mengajar dan memastikan mereka yang anda perkenalkan kepada program ini ,agar mereka mampu atau boleh memperkenalkan progaram ini kepada orang lain. Anda akan layak untuk menerima bonus bernilai RM 684-00  sehingga RM 4750 sehari atau RM 20,000 hingga RM 145,000-00 sebulan untuk plan A dan tambahan bonus yang tiada had untuk PLAN B .Plan B tak had nilai maksima terpulang kepada berapa hebat anda berjaya menjalankan Tugas yang kedua. Anggaran boleh mencecah RM 3,000,000 sebulan jika dijalankan dengan sempurna. Dengan itu, Untuk saya mencipta RM 1,000,000 sebelum berumur 40 tahun adalah cerah dan boleh dicapai oleh tangan .Hanya memerlukan sedikit perancangan, usaha dan doa.Disini saya menyeru anda Semua agar bersama-sama kita berganding bahu mengejar peluang ini.Paling tidak pun kalau dapat buat RM 3,000 ke 4,0000 sebulan seperti yang saya nikmati sekarang sudah memadai. Akan tetapi dalam perniagaan ini kita akan berpotensi untuk mendapat berkali-kali ganda jika kita teruskan . Jom bersama kita cari duit,buat duit, kumpul duit, bersama-sama .Kita boleh gunakan bermacam-macam cara- Offline,online- internet , laman web, blog,promosi di mana-mana group, internet banner. 

Uptrend menyediakan kemudahan untuk kita mempromosi perniagaan ini secara online dan offline. Online- Ada Homepage anda sendiri, Ada banner untuk dapatkan contact number. Presentation untuk email .Laman web untuk jual barang selain dari uptrend.Apa sahaja yang anda fikirkan.

 

Bukan paksaan dan bukan penipuan. Hanya menceritakan peluang perniagaan yang ringkas.Boleh dilakukan dimana-mana.

 Mana yang lebih seronok. Pendapatan Tambahan RM 2,000-00 ke RM 3,000-00 sebulan atau Tak ada langsung.Mencuba sesuatu yang baru atau Buat perkara yang sama .Mempunyai potensi pendapatan untuk jadi jutawan atau tak ada apa-apa. 

Nak buat duit,nak jadi jutawan kenalah kerja cara nak buat duit ,kerja cara jutawan.Rebut peluang ,lakukan dan terus lakukan sehingga berjaya.

Kita dilahirkan kedunia kerana kita adalah Juara.Kenapa biarkan masyarakat,persekitaran,kawan-kawan mempengaruhi kita.Kita adalah juara.kita hebat….Kita boleh lakukan…

Advertisements

One response to “Apa yang kita cari selama ini…cari duit…buat duit..cari duit..buat duit…mana duit??

  1. Jangan Mikir Korupsi Lagi!
    Ada Solusi Mudah, Bijak, Halal dan Murah Melawan Korupsi dan Kemiskinan:

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s