Senarai terkini Sykt MLM yang lesen dibatalkan.

SYARIKAT YANG TELAH DIBATALKAN LESEN 2008
BIL NAMA SYARIKAT FAIL AJL TARIKH BATAL PELAN
1 Worldwide Freshway Sdn Bhd 1834 931502 24.01.2008 MLM
2 Smart Way Sdn. Bhd. 2109 931704 22.02.2008 MLM
3 Rafa Green Sdn Bhd 1962 931607 06.03.2008 MLM
4 Ibioenergy.Com Sdn Bhd 1874 931549 29.05.2008 MLM
5 Nabinco Network Sdn Bhd 2177 931732 16.04.2008 SLM
6 NSSP (M) Sdn Bhd 538 93391 MLM
7 E-Eagle Sdn Bhd 1902 931555 30.04.2008 MLM
8 CWW Worldwide Sdn Bhd 1918 931568 29.05.2008 MLM
9 Imp Network Sdn Bhd 1801 931486 11.01.2008 MLM
10 RZ Corporation Sdn Bhd 931127 31.07.2008 MLM

Sila klik link dibawah untuk laman KPDNHEP

http://www.kpdnhep.gov.my/index.php?option=com_content&task=view&id=216&Itemid=437

Yang terakhir sekali adalah RZ corp @ lebih dikenali dengan Lembe Berger -yang jual Aroma terapi tu.

Aku pernah bertemu dengan seorang agen Lembe berger.Aku nasihatkan beliau baik jual gelang dari buat lem berger sebab nampak macam ada yang tak kena…Dia berminat tapi tunggu ada duit katanya.Tapi tadi cerita buat duit beribu.Hampagas betul. Cuma perlukan modal RM215 pun tak mampu. Lem berger sampai rm 2,300 boleh keluar tapi lepas tu modal pun tak balik.

Jual gelang lagi senang dan jauh lebih lumayan. Aku yang buat part time pun boleh buat RM 2,000 sebulan.Modal sekali RM215. Tiap-tiap bulan boleh buat RM2,000 .Itu kalau malas macam aku. Kalau rajin boleh buat sampai 5 angka.Tunggu apa lagi.Hubungi saya untuk memulakan langkah kealam Gelang …Dan buat duit. Raya dah dekat

About these ads

29 responses to “Senarai terkini Sykt MLM yang lesen dibatalkan.

  1. Best Website Submitter with FREE Software tools for affiliate, referral marketing, network marketing, online / internet mlm business http://www.freenewspaper.org

  2. perniagaan internet mlm terkini mlm terbaru mlm terbesar peluang membuka pasaaran baru dunia http://www.supermarketmlm.com

  3. Iklan Malaysia Dot Net, pilihan No.1 iklan terbaik di Malaysia
    http://www.IklanMalaysia.net

  4. betul ke? mana awak dapat maklumat ni.

  5. stiap produk ada kelebihan dia..xkesah la gelang ke..lampe berger ke..yg ko kutuk produk org lain kenapa?ko tau ke pe kelebihan produk org lain? skurang2nya bile guna lampe berger 3,4 ari, kita dpt tgk kesan dia.aku yg slalu bersin2 pagi2,pas guna dlm 4ari,xbersin dah.itu adlh slh 1 kelebihan lampe berger.gelang xtau lak kn..

    sbg org mlm,ko pon tau kn yg kalu syarikat yg bgs mane pon,sistem cantik mane pon,kalu org tu xde education n attitude yg betul,kompem xleh wat.so,why dont u blame that person instead of company/product?

    by the way,produk lampe berger bkn skadar aromatherapy je=)

  6. Bukan nak kutuk tetapi sykt tu dah dibatalkan lesennya.Mesti ada yang tak kena…..

  7. Nak promo sikit:-Gelang edymium mampu memberi kesan dalam masa 3 saat sahaja.Tak payah nak tunggu sampai 3 ke 4 hari…Kalau tak percaya cubalah dahulu. Kalau tidak masakan gelang ini dah terjual kepada lebih 300,000 orang pengguna berdaftar.

  8. Sala…tak kisah biz apa pun…buatje…tapi apa saja gelang tu…HARAH dipakai…oleh lelaki….tak kira apa alasan sekalipun…

  9. Salam…tak kisah biz apa pun…buatje…tapi apa saja gelang tu…HARAH dipakai…oleh lelaki….tak kira apa alasan sekalipun…

  10. Mengucap la banyak-banyak. Ulamak sudah mengeluarkan fatwa bahawa memakai gelang untuk perubatan adalah diharuskan.Jangan cuba haramkan yang halal.Semak dahulu sebelum berkata-kata.

  11. Ulama banyak weh….tu ulama mana yg ko dengor….tu ala mamak kut…aku tau ade fatwa msia bg tau…tapi x pegang fatwa tu…tu fatwa pujangga…tolong refer ulama yg btl2 ulama…memamg ustaz pun ada pakai…ustaz..yg x tau…ko x baca hadith ke….bila namanya GELANG..x kira apa tujuan sekalipun ianya haram…
    Bila ko pakai gelang tu apa niat ko…nak ubat ke nak cantik!!!!mesti ko kata utk ubat…TAPI nape ko main pilih plak design dia…UNTUK APA….refer ustaz bani leman kalu nak dpt penjelasan

  12. Cukuplah aku katakan fatwa mufti-mufti dimalaysia mengharuskan penggunaan gelang.Bukan sebarangan ulama.Malahan ustaz Ismail Kamus menerangkan dengan mudah dan ringkas kenapa ianya diharuskan.Sila lihat pada video yang saya paparkan tentang hukum memakai gelang oleh tv3 dan ustaz ismail kamus.Cukuplah ianya menjadi panduan dari berdasarkan kepada pemahaman sendiri mengenai hadis.

  13. Persoalan??? Kenapa harus memakai jam & jam juga dijual didalam belbagai design.Bukankah jam juga menyerupai gelang???Fikirkanlah.Kedua-duanya adalah alat.Satu untuk masa dan satu untuk kesihatan.Cuba dengar penjelasan ustaz Ismail kamus yang mudah dan ringkas. Jangan terburu-buru membuat hukum.

  14. Hangat jg perbincangan ni. Bg saya setiap produk tu, ada kelebihan & kelemahan masing2. Kita bebas membuat pilihan, tp apa jua pilihan kita, biarlah ia berada dilandasan yg betul. Org kata, tepuk dada tanya IMAN. Kalau tak nk pakai kerna takut haram @ was2, saya ada satu produk utk meningkatkan tenaga, menghalang dr radiasi & mcm2 lg fungsi, tp TAK PERLU PAKAI, TAK PERLU MAKAN. HANYA SIMPAN IA BERHAMPIRAN ANDA SHJ. KESANNYA AMAT MENAKJUBKAN.
    Utk details, refer website saya @ blh email buat appointment utk jumpa saya.

  15. salam..
    Network marketing sesuatu yang menguntungkan jika kena caranya..
    Score a program slh satu drpd network marketing di Malaysia. Portal pendidikan unggul di Malaysia. Untuk keterangan lanjut hubungi azhar:0196230187

  16. salam…
    ape sahaja MLM jk dibuat dgn betul,ade bahagiannya. Networking “Projek Terapi Taipan” memberikan anda pengalaman berbeza.Hanya dengan hati yang terbuka anda pasti akan seronok mengenainya. Sertai kami dengan menghubungi saya, di talian : 0196802382 (amy)
    Pastikan yg TERJAMIN DAN KUKUH SAHAJA!!

  17. http://www.kpdnkk.gov.my/ajl/jos_ajllist.php?t=jos_ajl&psearch=RZ+Corporation&Submit=Search+(*)&psearchtype=

    di atas ni laman web kpdnkk utk lesen akta jualan langsung RZ Corporation
    tarikh: 30 Jun 2010(latest)

  18. pakai gelang tu mmg haram..tp niat pakai utk kebaikan hukumnya harus..sama ngan org pakai gelang pergi haji..apa hukumnya..tp tabung haji ada jawapanya..sama mcm gelang kan..ramai yg pakai dapat menafaat drnya..itu pun dah kira pahala.

    • bodoh sekali jawapan anda ,, “pakai gelang tu mmg haram..tp niat pakai utk kebaikan hukumnya harus” ,, ape yg haram ,, maka haramlah ,, jgn jadi bodoh bro …. kau nak kate macam ubat ?? ubat ade dadah ?? dadah haram ?? sebab memabukan ?? haram kan ?? so mane leh makan ubat ??? bodoh ubat ade agen penyembuh …. x macam gelang la tenuk … gelang mane boleh buat orang sembuh ???? bongok bahlul ,,, name dah la zack ,, x boleh blah …. fuck u man ,…

  19. salam…..hang de blajaq atau x…x kisahla untuk prubtn ke bila pakai gelang hrm la woi..myerupai prempuan…ko pakai gelang tu dgn harapan gelang tu myembuhkan ke bukan Allah yg mymbuhkan???kalau gelang tu design dibuat ngan dawai bduri,rupa buruk..ko pakai x?ko xpakaikan….understood….tood tood…maaf yer..sy nk btulkn ape yg sy thu..sesama muslim hrus tlong mnolong k..salam

  20. abg long awien knight

    bisnes ape skalipun..kalau buat cara betul,pst ada hasil..orang jual ais krim naik basikal pun bleh kaya,.jadi takde gunanye kita kutuk orang..apepun bisnes ..80% kena fhm..20%kita akan dpt,bila kita menjalankan pernigaan..jd jika boleh,belajar dan fhm dahulu..kejayaan pst ade..jika cara betul..

  21. berniaga buat keuntungn . dapat duit beli makanan ,,, lepas kenyang , ade tenaga ,, beribadat kepada tuhan , korang nie sibuk kejar kekayaan dunia
    ???? kenapa ha ?????
    bodoh ! jual gelang ??? boleh sihat ????? kepala hotak kau ???? jgn jadi bodoh bro2 semua ,, kalau macam 2 ,, xyah wujudkan hospital !! pakai je gelang ,, kompom sihat gila punye … korang nie bodoh ,, ape bangg ?? join duet masuk beribu2 ,, berjuta2 la konon ,, tapi nak marketkan produk ,, senyap2 ,, kat orang kampung ,, certain2 orang boleh korang tipu an ,,, bodoh !! belajar rajin2 jadi bodoh !!! ha bangang ,. ??? duet bnyak ,, nak buat pun iklan pun pakai brochures ,, flyer ,,, ape miskin nor korang nie .. pas2 dok sebar kat mamak ,, kedai2 makan ,, orang semua kat sane dok makan makanan halal doe ! x macam korang ,, dok menipu ,.,. orang jual biri2 , dapat daging biri2 au ,, korang jual gelang ???? diorang dapat ape ?????
    ha banngang ??????????? eh , dah2 la ,, please stop this madness ,, nak kiamat da doe ,,, pikirkan2kan la weh ,, aku malu jadi orang melayu ! sebab2 orang macam korang la kita x maju ,,, sebok den mlm ,, slm , whatsoever ,, kesian mak ayah tampun2 beribu2 ,, tapi da besar menipu ,,, !!!!! fuck ur self ……..

  22. jalan pasti ada,mesti ada cara.ALLAH bg kta akal&hati utk renung&berfikir utk selesaikn sbrg masalah.Rujuk pada yg pakar&jadi sebahagian sesuatu bru tau biasa ke luar biasa.Orang yg sebenar2 kaya&brjya adalh org yg berilmu&mengamlkn serta mengajar org lain pula.Jadi manusia jgn asyik ikut nafsu amarah je.Ruuugiiii………….Siapa kta nk menghukum sesuatu.serah pd yg arif shj.Jwpn pasti,hanyalh petunjuk dr ALLAH.Maaf,bkn nk mengajar tetapi berkongsi shj.Semoga ALLAH mengampuni kta semua.

  23. apeda .. RZ corporation ni tak d luluskan sbb mase tu ade nme2 group , one team , apetah lgi .. dorg yg jatuhkan RZ ni .. zaman tsunami .. RZ ni diluluskan da oleh kpdnkk .. aku ade bce psl RZ ni … btol ckp kwn2 ats .. kdg2 ade yg terima pandangn negatif , tp ce amik dri sudut positif … org melayu ni asl MLM je trus banned … gile .. ade yg btol .. ats ushe sendiri , ushe lebih dpt la lebih .. bia pun modal puluh ribu .. belas ribu mahu ribu2 … kene tgk dpn mate sendiri bru bole kondem org len …. tq

  24. Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give
    it a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
    Outstanding blog and great design.

  25. korang nak jual gelang memang la cakap halal , kalo kau orang jual babi pun kau kata halal sebab nak duit cepat, malas kerja sial kau

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s